Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hjælp til rygestop

Få succes med rygestop - brug eventuelt hjælpemidler

De almindelige hjælpemidler med rygestop er apotekets håndkøbsprodukter af nikotinplaster, -tyggegummi, -tabletter osv. Samt det receptpligtige lægemiddel Zyban®. Desværre er der ingen videnskabelige undersøgelser, som har vist, at nikotinprodukterne eller lægemidlet Zyban® er bedre end snydemedicin til personer med KOL.

Der, hvor nikotinerstatning og Zyban® virker, er især på helt raske rygere, som er nikotinafhængige. Det vil sige rygere uden sygdommen KOL, som ryger inden for en halv time efter at være vågnet op om morgenen og samtidig ryger mere end ti gram tobak om dagen.

Ti gram tobak svarer til ti cigaretter, tre cerutter, to cigarer eller fire pibestop om dagen. Akupunktur, zoneterapi og andre former for alternativ behandling kan måske hjælpe. Men effekten af de alternative metoder er ikke videnskabeligt afprøvet på rygere med KOL.

Hjælp der virker

Det eneste, der med sikkerhed hjælper ved rygestop, er psykologisk støtte i form af møder i grupper eller individuel rådgivning fra personer med erfaring i rygestop. Tre til fire rådgivningsmøder efter rygestoppet vil øge dine chancer for at forblive røgfri.

Du kan få råd og vejledning ved

  • At ringe til stop-liniens telefonrådgivning på telefonnummer : 80 31 31 31
  • At ringe til dit lokale apotek eller sygehus og få oplyst, hvor du kan få hjælp
  • At klikke dig ind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde oplysninger om de forskellige kommuner og amters tilbud om hjælp til rygestop
  • At klikke dig ind på www.apoteket.dk, der har oversigter over de apoteker, der tilbyder kurser i rygestop
  • At kontakte din kommune med henblik på kommunale rygestop-tilbud

Succes med rygestop

Det vigtigste for din succes med rygestop er, at du står fast ved din beslutning, for ingen hjælpemidler kan erstatte din motivation.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
behandling