Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hverdagen med KOL

I de tidlige stadier griber sygdommen ikke særlig meget ind i din daglige tilværelse. Derfor opdager mange først sygdommen, når halvdelen af lungefunktionen er gået tabt.

Men er du vant til at være meget fysisk aktiv - enten med et arbejde, som stiller store krav til fysikken eller fritidsinteresser, som kræver god kondition - vil du tidligt mærke sygdommens indflydelse på dit liv.

Kan jeg stadig dyrke sport ?

Det er vigtigt, at du bliver ved med at være så aktiv som muligt. Fysisk træning to til tre gange om ugen vil afhjælpe din åndenød og give dig et bedre liv med KOL. Dog kan du med tiden få svært ved at klare de sports-interesser, som du tidligere har haft.

Derfor kan du blive tvunget til at udskifte fysisk krævende sportsinteresser med mindre krævende sport. For eksempel kan du erstatte fodbolden med golfkøllen og fodboldstøvlerne med traveskoene.

Du kan kontakte din kommune med henblik på eventuelle KOL-kurser, hvor undervisningen som regel også indeholder træning.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hele astma- og allergiområdet skal styrkes. Sundhedsstyrelsen lavede en gennemgående undersøgelse af, hvordan det egentlig står til på astma- og allergiområdet, og det var hele grundlaget for, at vi også kan begynde at tale om, hvor der skal ske en styrkelse.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
behandling