Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Derfor hoster du

Mange ex-rygere oplever hoste, når de stopper med at ryge.

Din krop arbejder hårdt på at genoprette sin normaltilstand efter et rygestop. Det kan godt give nogle ubehagelige symptomer, men hold ud, eftervirkningerne er helt almindelige – og du får det bedre!

Mange ex-rygere forventer forbedringer af deres sundhed straks efter, at de har kvittet tobakken. Derfor kommer det som en overraskelse for dem, når de begynder at få ubehagelige symptomer fra forskellige organer efter rygestoppet.

Kriller og morgenhoste er nok de mest velkendte gener for nybagte ex-rygere, og hosten får desværre mange til at gå tilbage til cigaretterne.

Nogle rygere bruger hosten som en undskyldning for at opgive rygestoppet, men det gælder om at holde ud, for hosten er normalt kun en overgangsfase.

Giv dit rygestop en chance

Kroppen skal afgiftes for alle de mange kemiske stoffer, der har ophobet sig og slidt på kroppens vitale funktioner, mens du har røget. Det er faktisk rygningen, der har ødelagt din naturlige hosterefleks. Den har du undertrykt, mens du røg, for ellers ville du hoste, hver eneste gang du inhalerede. Og når du så kvitter tobakken, så skal kroppen normaliseres.

De små fimrehår i dine luftveje skal rense sig og rejse sig op for igen at kunne bremse røg og partikler, hvilket er deres naturlige funktion. Derfor hoster man mere i den første tid efter rygestoppet.

Fortsætter hosten, bør man søge læge med henblik at få konstateret, hvorvidt hosten er relateret til rygestoppet, eller om der er noget andet, der forårsager hosten.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
behandling